Saturday, July 26, 2008

UK ke Gombak 17 minit jer

Sedang aku leka melukis...terdengar suara lembab

"Honey tolong pgi tpun Go'mak" dari bini aku dari luar studio aku. Huh! ni yang boring ni baru nak gear up layan stone.

"Aaaa..." sahut aku malas "Ishk!" keluh. Capai kunci kereta sambil jalan ke pintu keluar aku tanya "Nak buat apa?"

"Pisang goreng" jawab macam sms ringkas dari bini aku.

"???...owh, owh..." buat paham "Jauh tu kena beli pisang kat sana" ngeluh aku dalam hati.

Udah 17 minit aku memandu, talipon tangan aku bunyi "Honey..You kat mana? lamanya you g beli barang"

"I kat Gombak nak gi cari pisang You lah..Errr....You yang cakap tadi...iye i dengar tadi You cakap macam tu"

"Bila masa I cakap? I cakap minta tolong You gi beli Tepung Gomak, bukannya gi Gombak beli pisang..tu lah lain kali orang cakap dengar betul-betul..bla..bla..bla.." macam machine gun "Tra..tat..tat..tat..Tra"

Adeh!


1 comment:

kin said...

Salam Alf,
Wah..sini pun ada ka?...hahaha...good good. Kin dah link kat my blog. I lov reading yr blog. Keep it up! :)